miercuri, 17 noiembrie 2010

Jurnal de Bucuresti 3 - Titan

Titan, cartierul unde m-am mutat imi da senzatia filmelor alea gen Karate Kid, cu un loc foarte pasnic si linistit unde-si fac aparitia tot felul de oameni dubiosi. Nu, nu zic ca am fost atacat pentru ca apoi sa (re)invat karate si sa ma razbun...desi foarte aproape de camin intr-o mica sala de sport am vazut copilasi in kimono si toti cu centuri albe...mi-au adus aminte de mine cand eram ca ei.

Ceea ce vroiam sa spun este ca intr-adevar cartierul Titan iti da senzatia unui loc in care ar trai pensionarii. Sunt blocuri din alea vechi, mici - clasice! Parcul Titan este atat de linistit si crud incat imi da senzatia ca nimic nu-l poate deranja. In general e liniste, e pace, cumva imi place pentru ca imi da senzatia ca scap de toata vanzoleala, aglomeratia si presiunea din centru. In fiecare seara o iau pe niste alei atat de linistite incat mi se face instant somn pana sa ajung in camera. E ciudat ca dupa o zi lunga sa nu mai trebuiasca sa driblez oamenii de pe strada, care se misca atat de incet si sa pot merge in pasul meu constant, cu muzica in urechi si cu gandurile foarte departe... E posibil ca asta sa fie partea mea favorita din zi.

Caminul din Titan e particular, deci automat lucrurile ar trebui sa stea mai bine decat in cele de stat. Si cum eu am stat cateva zile la caminul de la veterinara, pot confirma - lucrurile chiar stau mai bine. In primul si-n primul rand stau singur in camera. E un lux pe care foarte putini si-l permit la caminele din Romania. La mine n-a fost vorba de faptul ca mi-am permis ci de norocul de a nu-mi gasi administratorii cu cine sa stau. Traiesc cu speranta ca daca pana acum n-a venit nimeni, sper nici sa nu o faca :)
Mie in principiu imi place aici foarte mult. Camera e destul de mare (pentru mine), netul (atunci cand merge, si momentan merge :D ) rupe si pretul e ok. Probabil baia la comun ar parea singura problema, si este singura problema, una nu foarte mare totusi. Ea in sine arata bine, vine in fiecare zi cineva si face curat (si arata de fiecare data curat si fresh), problema e ca "altii" par veniti de pe alta planeta, sa nu zic "de la tara". Nu stiu cat de greu este sa mentii o baie curata astfel incat sa-si faca si altii treaba dupa tine, dar eu in 20 de ani sigur nu m-am chinuit prea mult si n-am primit nici plangeri.

Nu pot sa va descriu exact care sunt problemele, dar e cel putin bizar sa vezi cat de idioti pot fi unii oameni. Motivele lor m-ar face probabil sa cred ca am nimerit intr-un univers paralel. Aparent e greu sa-ti duci gunoiul pana la parter in loc sa-l lasi in baie sa miroasa o zi intreaga si peria de sters closetul...ce dracu' e aia?
Dar nu vreau sa va oripilez prea tare, situatia nu este atat de nasoala, de fapt e chiar ok, cu mici exceptii care se repeta la cateva zile, o saptamana. Ajungi sa treci peste. Pana la urma nu trebuie sa uitam in ce tara ne aflam, nu?

Seara mai auzi plangand o manea si ma face de regula sa bag cablul in chitara si sa dau drumul la o cantare. N-am primit plangeri de zgomot pana acum...sper nici sa nu primesc :) I do quality stuff...usually.
Astept cu nerabdare weekendurile, pentru ca vreau acasa, si nu neaparat ca-mi lipseste fitzosenia aia de oras de 3 lei. Mi-e dor de casa, mi-e dor de familie, mi-e dor de tine...

Vacanta e chiar dupa colt...

4 comentarii:

Andrei spunea...

Heee! I'm the first one to comment :)) not that it matters or something :P Ne bucuram, noi bucurestenii, ca-ti place Bucurestiul :)) glumesc, desigur; a trai in romania are partile sale bune si rele:P chiar ai avut mare noroc sa stai singur intr-o camera asa mare :)) cat despre baia aia rupta din cladiri in constructie, plina de gunoaie si mirosuri imbatatoare...asta e una din partile rele:P la urma urmei, nu traiesti in baie deci odata de doua ori la baie nu o sa mori :D

Stephen G. spunea...

Hey, sa stii ca miroase chiar frumos in timpul saptamanii cand se face curat :))

Miruna spunea...

si mie imi e dor de tine:x imi pare rau ca nu am citit mai devreme..sau raspuns :"> te iubesc iubiiiii:x de abia astept sa te vad vineri ma:x:*:*:* hugs and kisses [ more kisses than hugs :->]

newsit.ro spunea...

Intre timp lucrurile stau mai bine, o avea si noul primar un merit. Iar parcul este chiar foarte ingrijit.