vineri, 16 aprilie 2010

Taciscrin

Manuta sus cine nu are telefon mobil...
Nimeni? Misto!
Asa...acum, cine e fan al tehnologiei taciscrin touchscreen la telefoanele mobile?...

Domne, oricum ar fi, eu vreau sa zic ca din punctul meu de vedere telefoanele cu touchscreen sunt cea mai impractica inventie pe care am vazut-o in ultimul timp. Realizez ca e foarte trendy sa tot mangai ecranul unui mobil cu degetul in speranta ca se va prinde de ceea ce vei vrea sa faci, dar eu (mandru posesor de Nokia cu TASTE!) de regula imi pierd rabdarea in maxim 5 minute cand imi da cineva o inventie din asta.

Nu ca as fi anti-tehnologie sau as vrea sa fac reclama negativa  Din contra, sunt fan al gadgeturilor, dar doar al alora care chiar iti fac viata mai usoara si mai rapida. Spre exemplu, hai sa facem un concurs intre cine scrie mai repede un sms. Un mobil cu taste sau unul cu touch? Ala cu touch poate sa foloseasca si batul ala enervant la nevoie. Va zic eu ca intr-un final tastele vor castiga. Sau daca e vreo urgenta? Care apeleaza mai repede 112? Touch-ul trebuie (din cate am inteles eu de la mai multi utilizatori de asa ceva) sa fie deblocat, apoi sa intri intr-un meniu si sa apesi de 3 ori pe ecran. La un telefon cu taste nu e nevoie sa deblochezi tastatura, pentru ca acestea sunt active la numerele de urgenta. Intelegeti unde bat?

Oricum e adorabil sa vezi cat ia unei persoane sa dea un apel, sa scrie un mesaj s.a.m.d. Sa nu mai zic de forma absolut hidoasa. Majoritatea sunt asa late si groase incat e imposibil sa-l tii in buzunar. Decat daca nu vrei probabil sa se vada prin pantalon ca tu ai caramida. Presupun ca e util in situatii de autoaparare. Nu cred ca cineva ar rezista unei lovituri in cap de la un asemenea telefon.

Acum cativa ani, pana sa apara nebunia asta, exista alta nebunie. Mobilele care erau cat mai mici, cat mai finute. Ajunsesera unele atat de mici incat devenea o provocare sa apesi butoanele pe care ti le doreai. Daca ar mai fi continuat moda, ar fi facut modelul pe care-l puteai scapa in ureche daca nu erai atent. Acum toata sunt butucanoase, zici ca e un fel de laptop mai mic. Ok, exagerez? Si ce daca?

Explicatia marimii si formei e simpla...facilitatile. Acum poti face cu un telefon niste poze asa clare ca poti sa-i numeri unei persoane porii de pe fata. Camera video, mp3, mms, televizor, jocuri, cartofi prajiti...Aparent fac de toate. Mi-aduc aminte ce smecher erai pe vremuri daca aveai mobil cu sonerii polifonice. Pai meritai statuie.

Acum esti smecher doar daca ai taci. Daca ai taci, e misto!

E foarte probabil insa ca multa lume n-are nevoie de facilitatile alea multe. Asta inseamna la mine inutil. Pe langa faptul ca tehnologia de touch nu este inca definitivata si mai are lacune, care difera de la firme la firme.

Deci cui ii place sa-si lase amprentele pe ecran si cine e fan al tastelor?

6 comentarii:

Andreea spunea...

SUNT FANA BUTOANELOR! \:d/
Poate că nu am un telefon multi extra performant,dar nu l-aş lăsa niciodată pt. o porcărie cu taci. :))

sunetul-mai-tare spunea...

am "taci" lgkp501 de un an de zile si-mi vine sa-l sparg de cate ori am de trimis ceva important intr-un timp scurt. n-am putut nici acum sa ma obisnuiesc cu el. mi-am pus scurtatura pe ecran spre muzica si de restul...m`en fiche!:))

iuliana spunea...

taste4ever.

Andreea spunea...

Deci,vroiam să te anunţ că ai un premiu la mine pe Blog,pt. că îţi ador Blog'ul. >:D<

Andreea spunea...

Bloguleţul tău ar fi fost premiat de mai multe ori dacă primeam şi eu mai multe premii =)) Ştii că meriţi. :> Mâine trebuie să mă apuc să citesc 'Soapte in Intuneric',eu abia acum am descoperit asta şi am citit puţin din Insemnarea nr. 1,da,GENIAL.

Plumbul ud al ceţii spunea...

Ok,deci butoanele rulz! Prima data cand am scris un mesaj la un telefon cu ''taci,, am gresit cel putin o litera in fiecare cuvand.Nu mai zic ca atunci cand vorbeam la telefon atingeam din greseala butonul de inchidere a apelului... Ma bucur ca nu am un telefon de genul,dar am vazut multe persoane care au...