marți, 20 aprilie 2010

Forgive me, forgive me not !

Metallica au debutat live cu Unforgiven III. Era ultima piesa de pe Death Magnetic care inca nu-si facuse premiera intr-un concert. Si au facut-o...saptamana trecuta la Oslo. Si cum efectiv ador piesa, nu pot sa nu fiu incantat si sa o pun si aici.

Pentru prima data, a fost absolut superb. Au capturat foarte bine sentimentul melodiei si fara subtilitatile de studio (adica orchestra si pian). Kirk a facut praf solo-ul si e pacat, pentru ca e probabil cel mai bun de pe Death Magnetic, dar are timp sa mai repete si sa-i iasa asa cum trebuie. Asta va insemna sa o si mai cante, nu cum au facut cu Unforgiven II. Partea buna este ca III-ul e mult, mult mai misto decat II-ul.
Vocea lui James a fost incredibil de buna. Nu a tremurat aproape deloc asa cum ma temeam ca o va face. Ba mai mult, Papa Het a scos iarasi freza aia de bad-boy de la naftalina si este iarasi methul!
Absolut geniale sunt cadrele din timpul primului refren cand publicul efectiv canta vers cu vers o piesa inca noua si neincercata pana acum live si care a fost hulita destul de mult de criticii lu' Peste Prajit.

How can I be lost, if I've got no where to go?
Search the seas of gold, how come is got so cold?
How can I be lost, in remembrance I relive...
And how can I blame you, when it's me I can't forgive...

 


Ah, abia astept Sonisphere!!!

5 comentarii:

sunetul-mai-tare spunea...

Cat am asteptat piesa asta live! chiar imi pare rau ca nu-i pot vedea anul asta...poate o sa mai fie o sansa:)) tot nu-mi explic de ce n-au lansat un videoclip pentru ea - nu c-ar avea nevoie, dar e, totusi un "unforgiven"!

Stephen G. spunea...

Probabil din lipsa de timp, ca au tot tinut-o in turnee...plus ca au scos doua dvd-uri live...acum cand or sa termine cu concertele ar fi prea tarziu, sunt aproape 2 ani de cand a iesit albumul. Pacat.

Andreea spunea...

mda,genial. Nici eu nu cred că o să-i pot vedea. :-<

iuliana spunea...

oioioi, metallica\m/ cat imi place piesa asta:D:D:D:D mersi ca esti pe faza si pui clipuri din astea:D:D:D:D danke, danke schon:):)

Stephen G. spunea...

Bitte! :D