luni, 9 martie 2009

Vampiri

Ori m-am tampit eu ori toata lumea a luat-o razna cu vampirii. Peste tot pe unde dai la televizor sunt reclame cu filme/seriale/jocuri cu vampiri. Nu se demodasera astia de ceva timp? Acum sunt retro, sau ce?

Scanteia a pornit de la "Amurg" - romanul lui Stephanie Meyer care a devenit foarte la moda si noua biblie a adolescentilor. Chinuit de curiozitate, am citit si eu Twilight (pe englezeste) si intr-adevar mi-a placut, pentru ca e scrisa in general intr-un stil lejer, placut si relaxant si pune accent pe altceva decat actiune. Tot timpul am avut impresia ca personajul principal trece prea usor peste faptul ca Romeo al ei e vampir. Dar merge, cartea a fost chiar misto. Intre timp a aparut si volumul 2 (asta in romana, ca seria a fost deja publicata in intregime in engleza - 4 romane) pe care l-am luat foarte entuziasmat.
Si a fost destul de naspa. Toata actiunea romanului e o vesnica suferinta si o stare enervanta de emo a Bellei (eroina). Iar intriga e atat de slaba incat, nici nu simti ca exista. In fine...vroiam sa ajung la ideea ca aseara am vazut filmul facut dupa prima carte si a fost...foarte ciudat.

Sigur, stiam ce o sa se intample...vedeam modificarile regizorale adese s.a.m.d. Dar trei sferturi din film m-a durut capul (la propriu) din pricina dialogurilor retardo-ezitante ale celor doi indragostiti. Pur si simplu m-au tampit. Se intrerupeau cand nu te asteptai, ce ziceau nu avea nici cap nici coada - haos total. Si duelul final e tras de par, pentru ca in carte nu exista. Mda...tipic Hollywood.
Per total mi s-a parut dezamagitor, dar nici nu ma asteptam la cine stie ce. Actorii au fost bine alesi dar au jucat slab de tot.

Intre timp toata lumea a inceput sa profite de repopularizarea vampirilor. HBO a bagat un serial...care pare foarte porno, dar unde se mai incearca si niscaiva joc actoricesc - True Blood ii zice. N-am avut rabdare sa urmaresc.
PrimaTv au bagat si ei o chestie cu Povestiri cu Vampiri sau ceva de genul asta. Cert e ca cimpanzeii din televiziune s-au pus in miscare, ce e la moda - hop si ei, chiar daca de multe produsul e jalnic (desi nici cu filmul Twilight nu mi-e rusine).

Asteptam acum o carte care sa repopularizeze poneii roz.

Ah, si o chestie funny(click).

5 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Stefan. Vreau sa iti zic ca cei de la HBO cu TRUEBLOOD-ul lor aveau de mult timp acest proiect, numai ca abia anul trecut s-a concretizat. Serialul este bazat pe o serie de carti foarte populare in America si Anglia numita VAMPIRII SUDULUI (au aparut si la noi 4 din ele la editura LEDA) care au fost scrise inainte de aparitia primului volum Twilight. Inteleg ca nu ti-a placut serialul (cartile sunt foarte frumoase), insa nu e copie sau facut doar ca asa e la moda acum :))

Stephen G. spunea...

Salut!
N-am zis ca True Blood ar fi neaparat o copie dupa Twilight, doar ca aparitia lui la HBO in perioada asta nu mi se pare tocmai intamplatoare...prea s-au bagat la gramada toate...

Sms Laravel spunea...

Salut omule eu chiar am urmarit seria true blod si vreau sa iti spun ca e un film serial foarte tare ...Si cede-ma nu are nici o legatura cu seria twlight.Acum daca cauti pe net o sa mai gasesti un serial la moda sau cel putin care o sa fie la moda este Moonlight un film serial mai vechi

Anonim spunea...

referitor la Moonlight nu e un serial care are doar un sezon?mi sa parut ciudat k are doar un sezon (16episoade)pt k e un film foarte tare...in seara asta am term ultimu ep de vazut...

Lola. spunea...

nu am observat chestia asta,dar daca stau sa ma gandesc mai bine,ai dreptate.in ultima vreme o bagat multe chestii cu vampiri la tv.
twilight...stiu...o devenit o moda.esti naspa daca n'ai citit twilight :)) eu nu am ctit'o pt ca era la moda sau bla bla,ba chiar ma enerva chestia asta.dar auzisem mult prea mult de ea,stiam ca'i cu vampiri[si mie'mi plac la nebunie chestiile astea],si'am zis ca o citesc si eu sa vad cum ii.mi'a placut enorm.deci enorm enorm.foarte faina cartea.am citit si volumul 2 si 3 fara sa stau pe ganduri.maine ma duc la biblioteca sa'mi iau volumul 4:)) cand o sa termin si volumul asta,probabil voi plange pentru ca'i ultimul si mai vreau.hhh. :)) filmul l'am vazut si eu[si ma bucur foarte mult ca am citit cartea mai intai,si'apoi am vizionat filmul]dar nu am fost incantata deloc.adica...pentru ca citisem cartea inainte,cu atatea detalii si bla bla,filmul mi s'a parut o prostie.desi...normal...ca'n 2 ore de film nu aveau cum sa bage toate detaliile alea.dar oricum...pentru mine alea contau foarte mult.si filmul mi s'a parut facut asa,la naspa.mi s'a marut foarte aiurea...
in noiembrie apare si filmul dupa volumul 2.as spune ca's curioasa sa vad asta cum va fi,dar stiu deja.stiu ca va fi la fel ca primul,deci nu ma stresez. :)) oricum,twilight in sinea lui,ca idee,ii foarte tare...