luni, 19 ianuarie 2009

Valeu, Mirele !

Deci desi nu se incepe niciodata un inceput de ceva cu deci, eu simt nevoia sa fac asa.
Deci cum e posibil asa ceva?
Marea valoare a fotbalului autohton, marele capitan, finu' lu' nasu' - a plecat!
Intr-adevar, Mirel Radoi a plecat de la Steaua. Acest simbol al clubului, aceasta reala valoare, acest jucator cotat la milioane de euro a luat in sfarsit drumul strainatatii. Este timpul pentru el sa-si duca cariera la un nou nivel, acela de stranier!

Era si timpul! Mirel trebuia de mult sa lase Steaua...la 27 de ani are ocazia perfecta de a se remarca la nivelul pe care-l merita - Al Hilal.
Exact. Acest veritabil luptator de Local Kombat care a aterizat din greseala pe terenul de fotbal, acest luptator feroce care jumatate de cariera a fost accidentat - a lasat eterna iubire, Steluta si a plecat la o echipa puternica unde se doreste performanta si de unde Radoi va putea tinti la echipe si mai mari din Europa...NOT!

Dar ce s-a intamplat Mirele, ca acum juma' de an se bateau pe tine Inter, Real si Chelsea. Sau asa zicea nea Jiji. Ai dracu' arabii astia, sunt mai buni la fotbal decat Italia, Spania sau Anglia, nu?
Pana la urma mi se pare corect, cel mai bun jucator din Liga I (cum ii zice lumea ; nu stiu exact de ce) trebuia sa plece din tara la o echipa de rang inalt. Si asa a ajuns la Al-Hilal, o mare forta in fotbalul mondial, antrenata de un mare tehnician - Olaroiu.
Nu e Dumnezeu baiatul asta? Toata lumea l-a pupat in fund ani intregi ca e mare-tare-smecher fotbalist si ca n-a vazut romanu' de la Hagi incoace unul ca Radoi. Si el ca un adevarat profesionist a ales sa devina mai bun! Mare realizare, va dati seama ce pas inainte? Adevarul este ca valoarea urla in el si toata lumea din Europa se batea pe el de bun ce era.

Desigur, a stat atatia ani la Steaua in mizeria asta de Liga I de geniu ce era. Gandea profund si nu vroia sa-si lase patria. Intre 2 concedii pe care le petrecea la clinica din Bologna, presa de la noi il muta din toate capitalele Europei, doar doar il ia cineva de la Steaua. In cele din urma s-a decis. Arabia-Saudita, bai baiatule, ca acolo se joaca fotbalul adevarat. Corect? Corect!
Pai si Steaua ce mai face? Cine mai da picioare in gura la adversari cand nu pot sa bata Gloria Buzau? Cine mai sparge geamuri la Bistrita? Cine mai primeste carduri de fidelitate din Bologna?

Dar lasa Mirele, ca noi stim ca tu esti valoros. Doar ai dat golul ala de la mijlocul terenului acum 4-5 ani. Mai stii? Cum sa nu-l stii, ca-l da ProTv-ul in fiecare seara cand mai vorbeste nasi-tu si papagalii de reporteri asculta. Noi o sa tinem vesnic minte ca Mourinho te-a vrut la Milano, dar ai fost ghinionist, ce mai.
Tu esti un profesionist, ai ales varianta care te va lansa sus de tot, la un hotel din Dubai , etajul 50 sau ceva. Ca doar nu te-ai dus tu acolo pentru bani, nu? Cum sa faci tu asa ceva...? Tu esti o valoare incontestabila...cate performante ai avut...cate calificari in Champions League(chiar daca nu ai jucat decat intr-una). Respect Mirele si sa dea Domnu' sa nu te mai prindem la Nationala. Sper sa o duci la fel de bine cum o duce Dica la Catania. Lu' ala i s-a luat "Ronal"-ul din fata. E doar Dica, rezerva in Italia. Tu ai grija sa nu devii spargatorul de geamuri si pe-acolo ca e scumpe bre si mai e si criza asta financiara.


Si acum lasand gluma la o parte, incepe Australian Open-ul in seara asta. Sportivi adevarati prinsi intr-un Grand Slam...ce-ar putea fi mai misto?! Go Go Nadal!

3 comentarii:

Dreamer spunea...

Tu chiar nu intelegi cum functioneaza afacerile in fotbal (si in mai multe domenii). Mirel Radoi e un fotbalist exceptional si cu el in teren Romania avea cea mai buna aparare de la Euro.

Poate ne zici despre ce fotbalist roman ai vrea sa se vorbeasca in presa in schimb.

Stephen G. spunea...

Ah, puteam sa jur ca o sa te deranjeze chestia asta, si chiar nu intentionam asta.
Chill, a fost o glumita, parerea mea e ca fotbalistic a facut un pas inapoi si mi se pare evident ca a plecat pentru bani.
Sa spui ca Radoi va continua sa apara la nationala si sa evolueze la acelasi nivel mi se pare de un optimism un pic exagerat.

De presa nu ma intereseaza pentru ca nu urmaresc. Din 24 de ore cat are o zi, doar 2 le petrec la televizor si alea la Badea care nu vorbeste de fotbal. Sa mediatizeze pe cine vor ei. Din partea mea sa ne dea clipuri cu Radoi spalandu-se pe dinti la arabi, nu ma uit, nu ma deranjeaza.

Raman la umila parere ca nu e chiar atat de bun pe cat il crede lumea. Punct.

Dreamer spunea...

A parut un comentariu de hater mai degraba decat glumita. Normal ca e un pas inapoi, Radoi are dezavantajele:
- de a fi o idee prea mic (inaltime, greutate) pentru a fi aparatorul perfect si deci a fi ofertat serios de o echipa mare indiferent de cat de charismatic e si de cate haine ar vinde acolo in prima saptamana;
- de a fi jucat pentru Becali, care a fost hotarat sa nu accepte pentru el altceva decat o oferta serioasa de la o echipa mare - pana s-a trezit in criza.