joi, 28 august 2008

Yesterday's Cronicle

Ieri am facut si eu o plimbare ceva mai lunga prin minunatul oras Constanta, avand un drum prin oras. Intamplator se tencuieste si/sau varuieste pe scara. De o saptamana tot zgarie un nene peretii si face foarte mult praf. Cobor cu grija cele 4 etaje, evitand sculpturile moderniste din lemn facute de nenea zidarul, sculpturi care inca nu inteleg la ce ajuta. Adica da, ma fac sa ma aplec cand cobor, sa nu dau cu capul de ele dar la ce folosesc mai exact? Tot am impresia ca daca le ating cu un deget se vor prabusi. In fine, ajung jos, imi sterg tricoul de praf si pornesc la drum.

Coincidenta (sau nu...) - tricoul din dulap care venea la rand era cel cu Maiden. Sa mor daca mi-as fi imaginat vreodata cati oameni idioti pot fi in orasul asta care pur si simplu se holbeaza la un tricou pe care scrie Iron Maiden si pe care e desenat un zombie. Wow ! Tricou, negru, zombie! Right, get over it!
Pana la urma eu sunt de vina, nu? Am vrut sa fiu in centrul atentiei. Corect. Azi imi iau bluzonul cu Gabana & Dolce. E alb si are litere aurii pe el. Asta poarta o persoana decenta si modesta.

Revenind la plimbarea mea, am remarcat (eu si un prieten) niste chestii foarte ciudate cu orasul asta.
De ce la o trecere de 10 metri, culoarea verde dureaza in jur de 38 de secunde iar la unul de 25 de metri dureaza 20 de secunde? Deci ce sa inteleg? La primul caz pot sa parcurg trecerea inainte si inapoi si inca o data. La ala mai lung trebuie sa alergi. Cred ca face parte dintr-un circuit mistic pus in aplicare de primaria Constantei prin care ii indeamna pe oameni la sport. Cand traversezi strazile scurte te odihnesti, mergi in tihna...pentru a erupe intr-un sprint pe bulevard.

Alta chestie interesanta este clubul de vara al pensionarilor - o parte din mita data de Mazare clasei sociale care intradevar merge la vot. De fapt, prin tot orasul sunt presarate zeci de astfel de...cabanute - echipate cu niste mese si scaune, un barulet si o plasma. Au loc discutii aprinse, pline de intelepciune despre Steaua, Iliescu...Iliescu si Steaua. Adica ce altceva se mai poate discuta si sa fie de interes national? Trec si eu pe langa vreo 2 daca nu 3 astfel de cluburi. Precum remarca prietenul meu: parca sunt o secta. Toti poarta camasi in carouri si palarioare pe cap. Doamnele sunt ocazional insotite de un puf de blana care umbla singur. Unii se uita urat la tricoul meu, dar eu ma simt foarte binedispus si nu zic nimic. Doamne fereste! Sa risc sa fiu un nesimtit ca si ceilalti tinerii din ziua de azi?

Dupa ce am facut zdringhi-zdringhi dintr-o chitara (nu a mea, dar voi avea si eu...foarte curand) m-am intors acasa. Am ocolit scandurile plutitoare, am intrat in casa, mi-am sters tricoul de praf si...

Nu! N-ati ghicit. Nu m-am uitat la meci. Ghinion - dar eu mi-am propus sa nu mai vad fotbal romanesc decat daca-i spune nationala sau Farul. Deci nu dau doi bani pe calificarea Stelei pentru a "n"-a oara in Champions League si nici pe fericirea orgasmica a suporterilor acestei echipe care se bucurau ca "s-au calificat"...Wow. Eu credeam ca a castigat vreunul la Loto, d-aia se adunasera cu totii si se bucurau intr-un mod demential .Peste o luna o sa faca adunare in Piata Universitatii pentru ca n-au incasat decat 4 goluri de la Real sau Manchester.

Yep, that was yesterday's.

2 comentarii:

Dreamer spunea...

Awww... eşti doar invidios. :D

Stephen G. spunea...

Bai Raty de cand esti tu ultras stelist, bre!?