luni, 19 mai 2008

Nadal e un monstru!



Asa imi spunea astazi o colega, pe cand discutam despre ultima super-confruntare dintre greii tenisului mondial, Roger Federer si Rafael Nadal. Adica numerele 1 si 2 in clasamentul mondial ATP. Cei doi s-au intalnit duminica pe zgura de la Hamburg, ultimul Masters de zgura inaintea French Open-ului (Rolland Gaross). Istoria de dinainte de meci e mai mult decat obisnuita...Federer a avut un parcurs foarte bun, si foarte usor pana in finala. In schimb, Rafa il intalnise pe Novak Djokovic in semi-finala si nu avusese o partida prea usoara. Ba il mai incerca si o accidentare. Tipic pentru cei doi.



Meciul a debutat cu un gram in plus de autoritate pentru elvetian care avea la un moment dat 5-1 in primul set, avand parca si o minge de a incheia primul act. Dar cum spuneam acum ceva vreme pe forum... The King of Clay is The King of Clay. Nadal a mimat (sau poate chiar a avut, cine stie) o accidentare. A intarziat vreo 2 minute de la break si apoi s-a reintors pe teren, cu un mers calm si cu o privire de tigru ranit. Primul set s-a terminat cu scorul de 7-5 in favoarea spaniolului.




Va dati seama, pe Federer l-au apucat nevricalele. E pentru a "n"-a oara cand Nadal ii face astfel de rasturnari. Una peste alta, desi a jucat pe zgura impotriva celui mai bun, Roger a facut o super-partida. A avut niste executii absolut mirifice. Si-a adjudecat cel de-al doilea set la tie-break cu 7-6.

But The King of Clay is... The King of Clay!
Nadal a castigat in decisiv cu 6-2 si a obtinut cea de-a 10-a victorie in fata nr.-ului 1 mondial, din 16 dueluri.
Si da, Nadal e un monstru. Pentru ca l-a batut pe saracutul de Roger (febletea colegei de mai sus) si pentru ca e invincibil pe zgura (ma rog, aproape) . Si pentru ca are mereu puterea de a reveni...si pentru ca se apropie si Rolland Gaross-ul. Si pentru ca este favoritul meu, DA!
Nadal e un monstru!

Asteptam French Open-ul. Intr-o saptamana...

6 comentarii:

Dreamer spunea...

Nadal sucks, e un ţăran şi un dopat.

Stephen G. spunea...

Daca ar fi fost dopat imi imaginez ca ar fi fost prins pana acum.

Cat despre stilul lui, gusturile nu se discuta :p

Dreamer spunea...

Tenisul nu e ciclism, să fie prins. Într-un sport de aşa mare anvergură trebuie să fii incredibil de fraier ca să se întâmple aşa ceva.

Anonim spunea...

Nu Federer este flebetea mea ci Feliciano Lopez.Credeam ca sti asta.

Stephen G. spunea...

Pai stiu, dar in meciul asta Federer era favoritul tau :p

Daca Lopez nu e in stare sa ajunga in partile superioare, tu ce vina ai?

Anonim spunea...

Nadal rulz :D. Hai şi cu Roland Garros-ul!!
Săracul Federer, nu prea i-a mers bine anul ăsta :(. Anyway, decât sictiritul ala de Novak Djokovic mai bine Federer.