luni, 12 mai 2008

10...

...carti care m-au marcat. Cu cerere speciala de la Mihai.
Probabil ca sunt mai mult de 10 dar in fine...Care-mi vin in minte acum sunt astea:

1.The Shining de Stephen King. Romanul meu favorit de la Rege si ecranizarea sa din 1997 (nu ala cu Nicholson) imi vor ramane mereu in suflet pentru ca a fost primul. Primul titlu SK abordat de mine.

2.Winnetou/Old Surehand/Comoara din Lacul de Argint de Karl May - si seria poate sa continue. Carti cu si despre Winnetou pe care le-am citit pe nerasuflate toata vara lui 2006. Cat de curand probabil ca le voi si reciti.

3.The Lord of the Rings de J.R.R. Tolkien. Pai nu e greu de explicat, nu? Este cartea care m-a inspirat multa vreme. Ecranizarea este filmul meu favorit, romanul in sine este o capodopera...

4.Ingeri si Demoni de Dan Brown. Predecesorul Codului lui Da Vinci, cartea are o super-actiune, combinata cu simboluri, indicii, ghicitori si foarte mult suspans.

5.Harry Potter de J.K. Rowling. Cine nu-l place pe Harry?

6.Quo Vadis de Henrik Sienkiewicz. O alta carte absolut superba. Cap-coada a fost excelenta. Titlul mi se pare extraordinar, laolalta cu ultima propozitie din carte.

7.Caderea Constantinopolelui de Vintila Corbul. O veritabila capodopera, exemplul perfect de roman istoric.

8.The Historian de Elizabeth Kostova. Roman de referinta datorita structurii sale. Avem la un moment dat un exemplar rar de povestire in rama. Povestire aflata in povestirea povestirii.

9.Culoarul Mortii de Stephen King. Mai e nevoie de explicatii?

10.M-am decis asupra titlului asta mai in gluma mai in serios. Acord locul asta pentru Regatele. Bine, nu am citit-o ci scris-o. Nu o fi mare filozofie de carte dar mie mi-e draga si a insemnat maturizarea mea ca om, asa ca merita si ea un locsor in lista asta.

Clasamentul de mai sus nu reflecta preferintele mele ci doar asa mi-au venit in cap.

Pai...mda!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Stephen King is trully a king of horror.

Stephen G. spunea...

Indeed he is.

Anonim spunea...

Eu regatelor le dadeam un loc 8 ;)

Stephen G. spunea...

"Regatele" este invitat special deci nu ocupa niciun loc, dar merita sa fie prezent :p