joi, 28 octombrie 2010

Jurnal de Bucuresti 2 - Metrou

Metroul e misto. E rapid, nu sta la semafor, nu ramane blocat in trafic, daca ploua/ninge/cad meteoriti, nu va avea o problema. Merge indiferent. Singurul lucru care s-ar putea intampla ar fi o greva, dar speram ca nu se intampla (riiight...nici macar nu se protesteaza prin Bucuresti).

Imi place in general sa merg cu metroul. E linistit, e putin aglomerat cateodata dar eu sunt genul care rezista. Mai nasol este cand trebuie sa schimb si ma grabesc sa prind trenul de pe cealalta magistrala iar oamenii abia se misca. Nu glumesc, efectiv fac pasi de pitici.
Inteleg ca Bucurestiul te seaca de puteri, te face deprimat si plin de probleme, dar totusi - hai mai repede ! Ar trebui sa fie energie, viteza, zumzet. Zici ca sunt morti. Asa ca fac slalom in fiecare dimineata pentru alea 2-3 minute care-mi iau intre magistrale.

Pe o magistrala unde nu prea circul inca mai sunt trenuri vechi, mai scartaie, mai uruie si sunt pline de graffiti. Arata un pic sinistru daca stau bine si ma gandesc...trenuletul groazei ii zice. Daca gasesti unul indeajuns de ruginit si zgomotos si e seara si nu prea plin...te distrezi mai ceva ca intr-un parc de distractii

In general inteleg de unde vin problemele cu traficul in orasul asta. Pietonii sunt ca niste zombie si merg ca atare. Soferii sunt intr-o continua graba pentru ca prind de 5 ori acelasi semafor, inteleg de unde ar putea veni frustrarea, cica am si eu carnet de sofer. Dar in acelasi timp sunt niste idioti. Daca e verde pentru mine si vezi ca traversez, asteapta dracului nu incerca sa ma calci de parca a cumparat ma-ta strada. Unii sunt in stare sa te calce. Ma gandeam sa-mi aduc bicicleta de la Constanta, sa ma plimb prin weekend. Cred ca as muri calcat si m-ati vedea la stirile de la ora 5...

Dar imi place aici. E multa energie, o gramada de chestii de facut si vazut si chiar daca gandurile imi zboara mereu la Constanta, trebuie sa recunosc...capitala are farmecul ei.

Pana data viitoare cand mai treceti pe-aici va urez numai bine! :)

3 comentarii:

Alina spunea...

Numai bine si tie. Si stai departe de masini :)))

Anca G. spunea...

Mi-ai adus aminte de chestia aia..cu fotograful si metrolul plin de sange:)) Midnight Meat Train, cred ca se numea:)) (da, stiu, ma gandesc numai la chestii "dragute" de la o vreme..)

Andrei spunea...

Sfat: NU stati in Bucuresti:)) Migrati:P