luni, 18 august 2008

Beijing 2008 : The Road So Far...

A inceput Olimpiada de o saptamana si ceva si eu nu prea m-am omorat cu urmaritul, in mare parte datorita interesului scazut pe care-l exercita anumite posturi pentru cel mai mare eveniment sportiv al planetei. Daca as fi inceput sa ma uit serios, ar fi insemnat sa inceapa sa-mi pese enorm de sportivii nostri si eventual m-as fi consumat foarte tare. Am ales sa nu o fac...de ce sa ma enervez cand idiotii de la ProTv incep o stire cu cacaciosii (da, deja nu ma mai pot abtine) de Steaua, cand Romania a luat niste medalii de aur. Ei si ce?... Daca nu e cu Toja si altii ca el, nu ne intereseaza...fair enough. N-am urmarit minunatul GSP-TV dar presupun ca tot in editoriale competente de jurnalisti o tin. "Banel e iar Jardel" . Bai, nu-i asa ca e interesant? "Taher a venit imbracat la stadion in rapper" s.a.m.d.

Intre timp, astia mai fraieri care fac sport adevarat si nu castiga cat Lobont de la Dinamo iau medalii la Olimpiada. Ei nu au bani sa dea la televiziunile astea mari ca sa apara pe sticla macar un sfert din cat o face Becali. Cu toate astea ei poarta drapelul Romaniei in strainatate si nu ne fac de ras asa cum au grija altii sa o faca.
Cucerirea noastra de medalii a inceput cu Alina Dumitru la judo. Jos palaria pentru ea. Mi se pare extraordinar sa cuceresti aurul la Beijing si in semifinala sa invingi o japoneza. Nu va face sa va simtiti foarte mandri ca sunteti de aceeasi nationalitate cu fata asta?
Echipa de gimnastica a luat bronzul. Aici recunosc ca am fost dezamagit dar ieri mi-a trecut pentru ca Sanda Izbasa a luat aurul la sol!!!! Absolut superb exercitiul ei. A semanat atat de mult cu Nadia sau Catalina Ponor...Extrem de eleganta si gratioasa si pur si simplu...cea mai buna!!!
A mai venit un aur si un bronz la canotaj. M-a intristat faptul ca sportivele de la 8+1 erau extrem de suparate si dezamagite de bronz. Sunt nedrepte cu ele insele pentru ca au avut si putin ghinion si pana la urma...e o medalie. Pe de-alta parte, reactia lor este a unor adevarate campioane, ce vor intotdeauna sa castige. Avem un aur si la maraton unde a luat Constantina Tomescu, o atleta in varsta de 38 de ani!
Au mai aparut medalii si la scrima, intre care eu il stiam pe Mihai Covaliu, care parca luase si la Sydney. Excelent din partea lui ca s-a mentinut!
Astfel ca personal sunt foarte mandru de performantele Romaniei...pana acum. Eu cred ca se mai pot lua cateva, desi nu stiu exact pe unde mai avem sportivi. Ah, handbal si atletism!

Intre ceilalti sportivi l-am remarcat pe Rafael Nadal (aoleu Hanescule, ce facusi frate? Parca vroiai medalie) care a luat aur - (parandu-mi tare rau de Federer) - nationala de maimute dopate (nu, nu sunt rasist cand spun asta) SUA la baschet si fenomenalul Michael Phelps care a luat...8 medalii de unul singur la Beijing. Deci...un singur sportiv american a luat cat tot lotul Romaniei? Da...DAMN!

Urmarim in continuare...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sper ca esti bine. Nu prea mai aud de tine in ultimul timp. Sau te-ai si intristat la gandul ca reincepe scoala?

Stephen G. spunea...

Sunt bine, stai linistita. Revin eu in forta odata si odata.

Iar scoala...Let it come!