marți, 18 octombrie 2011

Cum se mai protestează...

Duminică în Piaţa Unirii a fost o manifestaţie numită Occupy Bucharest. De ce s-a organizat? În principiu pentru că este la modă să te aduni în diverse locaţii şi să fii şmecher, să socializezi şi să protestezi.
Teoretic eu sunt de acord cu principiul protestului atâta timp cât este întemeiat, are o bază şi toţi participanţii au habar de ce s-au strâns acolo.

Dar prin Bucureşti nu prea se fac proteste care să însemne ceva. Acum o săptămână-două a fost o chestie numită SlutWalk care...încerca să...bun, sincer din blogurile, site-urile, feisbucucurile româneşti care explicau fenomenul, din ele n-am înţeles nimic. M-am dus pe wikipedia şi am înţeles. Femeile vor să meargă pe stradă oricât de indecent ar considera ele de cuviinţă fără să fie fluierate, flirtate sau băgate în seamă în vreun fel. Pentru că toţi bărbaţii sunt nişte porci. Şi ele nu se îmbracă provocator pentru a sugera ceva ci pentru că sunt un spirit artistic. Ok, şi toată chestia se numeşte SlutWalk?!?!
Mai amuzant a fost că din poze am văzut şi ce fel de femei se adunaseră. Pe lângă travestiţi erau foarte multe fete care, îmi scuzaţi superficialitatea masculină, nu le-ar fi fluierat nimeni pentru că nu aveau nimic de arătat. Asta ca s-o spun elegant. Şi revin...de ce SlutWalk?

Occupy Bucharest iarăşi s-a explicat prost pe internet dar am aflat într-un final am aflat că-şi are rădăcinile dintr-un protest Occupy Wall Street unde se adunaseră oamenii să urle împotriva crizei şi-a sistemului. Ok. Cine s-a strâns în Piaţa Unirii? Vă zic eu din poze şi clipuri. Hipsteri căutători de atenţie sau oameni fără muncă ce automat au impresia că de situaţia lor socială este responsabil numai statul şi ei deloc.
Cine a mai venit la Occupy Bucharest? Noi filozofi, adevăraţi Thomas More care mai au puţin şi rescriu Utopia.
Mai jos aveţi un exemplu:


Presimt că tipul ăsta este un viitor "mi-a dat de m-a julit".

Pe autorul clipului îl găsiţi aici. El a fost acolo.

Suntem o generaţie de rebeli...Roar!

Un comentariu:

Filme romanesti spunea...

vaide mama noastra la cat de fraieri suntem